كاني گارنت يا گرونا باسختي بالا و وزن خصوصي زياد وساختار داخلي منظم (گارنت با سختي ۶ تا ۵/۷ در اصولاً از كانيهاي شاخص و تعيين كننده محيط و فرآيند دگرگوني است) ،ولي در بعضي از شرايط خاص در شرايط متاسوماتيك و ديگر فرآيندهاي پيچيدهاي در سنگهاي آذرين نيز يافت ميشود. اين دسته از كانيهاي عموماً داراي تركيب شيميائي A3B2(SiO4)3اند كه در اين بنيان شيميائي نماد ‘A’ معرف عناصر Mn2+, Fe2+, Mg , Ca و حرف ‘B’ معرف عناصر,V3+ , Mn3+Fe3+, Al و Cr است تفسير تفاوت ظرفيتهاي فلزات ذكر شده در مقادير بالا و پائين ، و همچنين تفسير بنيان شيميائي (SiO4) كه رشته اصلي سازنده سيليكاتهاي ماگمائي و بصورت پليمرهاي كشيده در ساختار بلورين اين كاني فرض ميشوند ، خودعامل اصلي براي تغيير درتركيب ، ساختار، شيمي ساختماني ، رنگ و ديگر ويژگيهاي اين كاني است و آنها را سبب ميشود .
گر چه بصورت كاني فرعي در سنگهاي آذرين زير ديده ميشود ، ولي اغلب بصورت بلورهاي يوهدرال در سيستم تبلور ايزومتريك در سنگهاي دگرگوني ديده ميشود . در اسكارنها دگرساني كربناتي ، سيليسي ، ليمونيتي ، مگنتيتي وجود دارد .
اين گروه از كانيهاي سيليكاته بطور كلي به شش دسته كلي كه هر كدام ويژگي خاص خود را دارند تقسيم ميشوند . وجه تمايز و تفاوت اين شش دسته از گروناها در اين مطالعه ارايه شده است و بطور خلاصه جدولبندي شدهاند. اين كاني با داشتن شكنندگي ،و ويژگي عبور دادن نور از خود بصورت ترانسپارانت تا نيمه ترانسپارانت ( Subtransparnent) و داراي انعكاس نوراز خود يا شفافيت Luster شيشهاي است . سيستم تبلور اين كاني در سيستم كوبيك يا ايزومتريك است و سطوح خارجي آن در بسياري از نمونهها كاملاً مشخص و متمايز و رنگ آن متغير بوده كه متداولترين آن قرمز تيره است .
اين كاني و انواع آن بصورت «سنگهاي نيمه قيمتي »و « ساينده » كاربرد داشته و بيشتر در سنگهاي دگرگوني نوع گنيس ، ميكاشيست ، واكلوژيت ،و بصورت « دانهاي » يا تودهاي ( = ماسيو) يافت ميشود ،خاستگاه اين كاني ميتواند از اسكارنها و خاصه تاكتيت ( tactite) ها و فرآيند دگرگوني نوع مجاورتي (contact) و ناحيهاي (Regional)ميباشد.
گارنتهاي آبرفتي Detrital Garnet با ماسه و ديگر رسوبات آواري نيز ميتواند همراه باشد.
منطقه موردمطالعه در حوالي كارخانه سيمان تهران و به سوي غرب آن ميباشد . كاني سازي در اين مورد در سنگهاي موجود كه بيشتر از نوع سنگهاي ولكانيك اسيدي ودگرسان شده صورت گرفته است . اين دگرساني نيز موجب حضور آب به صورت ۴( OH) و جانشيني آنها به جاي تتراهدرهاي رشتهاي ( SiO4) در بعضي از گارنتها شده است . گارنتها علاوه بر كاربردهايي مانند سنگهاي نيمه قيمتي و سايندهها براي مصارف توليد كاغذهاي سمبادهاي ، پارچه ساينده ، تصفيه آب براي كم كردن سختي آن ، ساخت گريس سمباده ، ماسه پاشي يا سند بلاست ، استفاده در واتر جت ، و مات كردن شيشههاي روشن كاربرد دارد . استفاده نهايي از گارنت و كاربرد اصلي آن به عنوان مواد برشي سايشي حدود ۳۵ درصد ، برش با جريان آب ۳۰ درصد ، تصفيه آب ۱۵ درصد ، پودرهاي سايشي ۱۰ درصد ، و ديگر مصارف متفرقه ۱۰ درصد است .
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.