طی دهههای گذشته، تعداد زیادی از روان شناسان و روانپزشکان بر اهمیت سازگاری و رشد مهارتهای هیجانی و اجتماعی در نوجوانان در طول تحصیلات آموزشگاهی تاکید داشتهاند. از جمله دلایل این توجه، آن است که سازگاري موفقيت آميز افراد بسته به عملكرد يكپارچه توانش هاي هيجاني دارد. در واقع هوش هيجاني در پرورش سازگاري با تجارب و حوادث استرسزاي وقوع يافته، پيش بيني اهداف مطلوب در آينده و نيز سازگاري با استرسهاي مزمن نقشي اساسي دارد.
بنابراين، با توجه به اهميت این مسئله و اینکه آخرین تحقیقات در این زمینه روی مقیاسهای قدیمی انجام شده بود و در آنها کمتر ابعاد سازگاری مورد توجه قرار گرفته بود و بنابر ضرورت استفاده از آزمونهای جدید، مطالعهی حاضر، به منظور تعيين ویژگیهای روانسنجی پرسشنامه سازگاری و رابطه آن با هوش هیجانی در دختران دبیرستانی شهر بابل انجام شده است.
در اين مطالعه توصيفی – پیمایشی، جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر دبیرستانی بابل که به تعداد ۷۵۶۸ نفر بوده اند، میشود. ۴۰۰ دانشآموز ، به روش نمونه گيري تصادفي چند مرحلهاي انتخاب شدند. ابزار گردآوري دادهها، پرسشنامه سازگاری ‘سینها’ و ‘سینگ’ و پرسشنامه هوش هیجانی ‘شات’ بود. دادهها با استفاده از آزمون های آماري ‘کولموگروف – اسمیرنوف’، ‘آلفاي كرونباخ’، ‘همبستگي پيرسون’ و ‘تحلیل عاملی اکتشافی’ جهت تأیید روایی، پایایی و همچنین تحلیل دیگر فرضیهها استفاده گردید.
نتايج حاصل ابتدا نشان ميدهد مقدار آلفای کرونباخ برای كلّ سؤالات ۹۷/۰ و براي تكتكِ عناصر نيز بيشتر از ۷/۰ می باشد و به دلیل اینکه مقدار آزمونKMO ، ۷۶۴/۰ را نشان میدهد، همبستگیهای موجود بین دادهها برای تحلیل عاملی مناسب است و وضعیت روایی نیز مناسب تشخیص داده میشود و سپس نشان می دهد میان سازگاري (سازگاری اجتماعی با توجه به ۰٫۳۵۳ r = ، سازگاری عاطفي با توجه به ۰٫۴۵۹ r = و سازگاری آموزشی با توجه به ۰٫۵۷۰r =) و هوش هیجانی رابطه مستقيم و معناداري وجود دارد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.