ارتباطات زیربنای تمدن هر جامعه است، راههای ارتباطی به عنوان اصلیترین زیرساخت ارتباطی جوامع انسانی کارکردهای متعدد و پیچیدهای را ایفا میکنند. لذا توجه و شناخت ارتباطات فی مابین انسان، شبکه ارتباطی و جغرافیا در ایجاد و توسعه شبکه راههای ارتباطی با ویژگیها و قابلیتهای کارکردی بسیار مؤثر است. شبکه ارتباطی راه ها متأثر از توسعه تکنولوژی دستخوش تغییرات اساسی شدهاند، لذا در بررسی ارتباط سه عنصر مطرح شده تأثیر تکنولوژی نیز میبایست مورد توجه قرار گیرد.
در این پژوهش به کمک منابع کتابخانهای، به بررسی ویژگیها و کارکردهای شبکه راههای ارتباطی استان گیلان خواهیم پرداخت و سعی خواهیم نمود تا با بررسی این ویژگیها و مؤلفههای تأثیرگذار جغرافیای سیاسی بر شبکه راههای استان نقش و جایگاه آنها را تعیین و تحلیل نماییم. در این راستا با استفاده از آمار و اطلاعات موجود از وضعیت راهها، نوع و نحوه تردد، چالشها و فرصتهای پیش رو در ایجاد و توسعه شبکه ارتباطی راههای استان گیلان بررسی و تحلیل شده است.
در فرایند بررسی مؤلفههای جغرافیای سیاسی بر شبکه راههای استان گیلان در پی یافتن پاسخ برای سؤال بنیادین تحقیق: ‘مؤلف های تأثیرگذار جغرافیای سیاسی بر شبکه راه های استان گیلان کدامند؟’ خواهیم بود تا با یافتن ارتباط فی مابین این دو مقوله فرصتها و چالشهای موجود شناسایی و راهکارهایی مناسب ارائه گردد. در پایان فرضیههای از پیش تعیین شده’ سازماندهی سیاسی فضا می تواند بر چگونگی شبکه راه های ارتباطی استان تأثیرگذار باشد.’ و ‘استفاده از تکنولوژی و مؤلفه های جغرافیایی در سازماندهی سیاسی فضا می تواند بر چگونگی شبکه راه های استان گیلان تأثیرگذار باشد.’ بررسی و اثبات شد که فرضیه های مورد نظر قابل دفاع هستند چرا که نقش غیرقابل انکار مؤلفههای جغرافیایی به ویژه جغرافیای سیاسی در شبکه راهها کاملاً مشهود و قابل رویت است.
هدف از پیگیری نقش مؤلفه های جغرافیای سیاسی بر شبکه راه های گیلان در ابتدا شناخت تأثیرات جغرافیای سیاسی بر شبکه راه ها و حوادث جاده ای است که این هدف با مطالعه ویژگی های جغرافیای سیاسی و آمار حوادث موجود دنبال می شود، سپس نقش تکنولوژی و مؤلفه های جغرافیایی در شبکه راههای استان با رویکرد سازماندهی سیاسی فضا بررسی میگردد و سرانجام برنامه ای مناسب جهت ارتقاء شبکه راههای استان با توجه به سازماندهی سیاسی فضا و مؤلفههای جغرافیای سیاسی که نتایج آیندهنگرانهای به همراه خواهد داشت، پیشنهاد میگردد.
نتایج این تحقیق حکایت از آن دارد که با توجه به ظرفیتهای بلقوه گیلان در زمینه حمل و نقل به ویژه قرار گرفتن در مسیر کریدورهای بینالمللی تاکنون از این مزیت استفاده نگردیده است. فضای جغرافیایی فشرده و کوچک از مزیتهای ارتباطی استان است. در کنار آن وجود دریا و بنادر مهم و مرزهای بینالمللی از برتریهای حوزه حمل و نقل استان حکایت دارد. تراکم جمعیت، ویژگیهای جغرافیای طبیعی استان گیلان فقدان راهآهن سراسری در این استان از موانع توسعه حمل و نقل و راههای ارتباطی گیلان محسوب میشود.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.