بانك كشاورزي به عنوان بانكي تخصصي با هدف تأمين نيازهاي مالي دست اندركاران امور كشاورزي در سراسر ايران ، تأسيس شد . گستردگي جغرافيايي و ارتباط تنگاتنگ با روستائيان ، ضرورت ارائه خدمات ترويجي و آموزش كشاورزي را ايجاب كرد و براين اساس ، ايجاد شبكه اي از دانش آموختگان كشاورزي ضرورت يافت .
رشد روزافزون علوم در همه زمينه ها ، بنياد كشاورزي سنتي را در جهان در هم ريخت و تحولي شگرف درعملكرد محصولات كشاورزي و دامي به پا كرد . به موازات رشد شتابان جمعيت در جهان ، كشورهاي پيشرفته با استفاده از جديدترين يافته هاي علمي و به كارگيري بهينه آب و خاك و نهاده هاي كشاورزي و… آنچنان افزايشي در عملكرد محصولات كشاوري در واحد سطح و محصولات دامي در واحد زمان ايجاد كردند كه به صادر كنندگان اصلي توليدات كشاورزي و دامي تبديل شدند . براي مثال از سال۱۹۲۰ تا ۱۹۷۰ يعني در مدت ۵۰ سال ، طول دوران پرورش جوجه هاي گوشتي به نصف كاهش يافت در حالي كه ميزان توليد دو برابر شده بود . به عبارت ديگر رشد جوجه هاي يك روزه به طور متوسط روزانه چهار برابر شده بود . در اين مدت ضريب تبديل غذا از ۵ به ۲/۲ و ميزان تلفات در يك دوره نيز از ۲۰ درصد به ۴ درصد كاهش يافته بود . كشورهاي در حال توسعه اما ، با افزايش روزافزون جمعيت ، به دليل استفاده سنتي از منابع طبيعي ، روز به روز فقيرتر مي شدند .
از آنجا كه پيشرفت و توسعه كشاورزي و دامداري مستلزم شناخت علمي اثر عوامل محيطي در رشد بهينه گياه و دام و به كارگيري صحيح نهاده هاي كشاورزي همچون ماشين آلات ، آب ، كود و بذور اصلاح شده و… است ، ضرورت گسستن از بندهاي بهره برداري سنتي از نهاده هاي كشاورزي و دامي و به كارگيري جديدترين يافته هاي علمي در اين زمينه به روشني خود را نشان مي داد . ديگر با عملكرد يك تن در هكتار گندم آبي ، تغذيه جمعيت انبوه و روزافزون امكان پذير نبود . بنابراين راهنمايي روستائيان گرفتار روش هاي سنتي و ارائه مشورت هاي علمي به متقاضيان ايجاد تأسيسات كشاورزي و دامي ، آموزش هرچه بيشتر دانش آموختگان كشاورزي را در بانك كشاورزي ضروري ساخت . براين اساس و به كمك كارشناسان سازمان خواروبار جهاني ، دوره آموزشي « روش تهيه و برسي طرحهاي كشاورزي » پا گرفت و در اين زمينه كارشناسان ورزيده اي تربيت شدند كه سال ها آموزش اين دوره را به عهده داشتند .
اكنون ، سال ها از آخرين چاپ منابع آموزشي اين دوره مي گذرد . در اين مدت پيشرفت هاي چشمگيري در علوم كشاورزي و دامي و صنايع وابسته به آنها ، همچون ساير علوم صورت گرفته است . اداره كل آموزش و بهبود مديريت برآن است تا با بازنگري منابع اين دوره ، ضمن به روز كردن محتواي منابع آموزشي ، حذف موضوعات كهنه ، جايگزيني مقولات جديد و به كارگيري روش هاي نوين آموزشي ، به بازسازي اين دوره آموزشي بپردازد و ترديد ندارد كه در اين راه به ياري تمامي همكاران كارشناس نيازمند است و دست ياري آنان را به گرمي مي فشارد
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.