پدیده فرونشست از جمله بلایای طبیعی میباشد که کاهش منابع زیر زمینی از جمله آبهای زیر زمینی، نفت و غیره با عث بوجود آمدن چنین پدیده ای میشود.
یکی از مهمتری علل فرونشست زمین ، افت سطح ایستایی و افزایش تنش موثر در رسوبات آبخوان میباشد.
دشت مهیار از جمله دشت های مهم در اصفهان میباشد که با برداشت بی رویه آبهای زیر زمینی با پدیده فرونشست مواجه گردیده است که در سالهای اخیر با نرخ رشد فرونشست همراه بوده است.
بوجود آمدن فرونشست در یک دشت یا قسمتی از سطح زمین خساراتی را بر شبکه راهها و سیستم آب و فاضلاب شهری و ابنیه های فنی و ساختمان های شهری به وجود میآورد.
در این تحقیق با استفاده از تکنیک DINSAR و بهره گرفتن از تصاویر راداری در سالهای ۲۰۰۸-۲۰۱۰ میزان بیشینه فرونشست دشت مهیار ۲۲٫۴ سانتی متر و میزان بیشینه بالاآمدگی در دشت مهیار اصفهان تقریباً ۹٫۳ سانتی متر محاسبه گردیده است.
با بررسی نمودار کاهش سطح آب های زیر زمینی در دشت مهیار اصفهان که با استفاده از داده های آب منطقه ای استان اصفهان تهیه گردیده ، علت فرونشست در دشت مهیار را میتوان عدم مدیریت منابع آبی زیر زمینی دردشت مهیار اصفهان عنوان کرد.
با استفاده از تداخل سنجی راداری و بدست آوردن نقشه اینترفروگرام و فرنجهای رنگی تهیه شده و مقدار DN خروجی تصاویر میزان SUBCIDANCE و UPLIFT منطقه مورد محاسبه قرار میگیرد و در نظر گرفتن نظریه ژئودوالیتی در این تحقیق برای نتیجه گیری بهتر موثر خواهد بود.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.