پیشرفت بیمه با توسعه اقتصادی کشور مقارن است. توسعه بیمه به بهبود وضع معیشت افراد کشور و حفظ ثروت ملی و تشکیل پساندازهای بزرگ کمک میکند. هنگامی که اقتصاد یک کشور متکی به بیمه و تأمین ناشی از آن نباشد، اقتصاد در معرض تهدید خطرهای بیشماری است.
هر ساله در گوشه و کنار جهان حوادث زیادی رخ میدهد و این حوادث، زیانهای مادی و جانی شدیدی را به مردم وارد میکند. میزان زیانهای بیمه شده ناشی از این حوادث حاکی از حجم خسارتهای وارده بر شرکتهای بیمه و روند صعودی افزایش خسارت وارده بر شرکتهای بیمه است؛ به طوری که در برخی مواقع شرکتهای بیمه با خطر ورشکستگی مواجه میشوند. شرکتهای بیمه به طور سنتی راهکار استفاده از بیمه اتکایی را پیش میگیرند تا از این بحرانها نجات یابند و از تمرکز زیان این ریسکها بر روی خود بکاهند. اما باید توجه داشت که شرکتهای بیمه اتکایی نیز ظرفیت تمرکز ریسک و ذخیرهسازی محدودی دارند.
در این میان یکی از ابزارهای کارآمد و موثر برای حل این مشکل، ارتباط مستقیم بین صنعت بیمه و بازار سرمایه تحت عنوان مفهومی به نام ‘اوراق بهادارسازی ریسک’ است. این اوراق به اوراق بهادار بیمهای معروف است. اوراق بهادارسازی ریسکهای بیمهای فرآیندی نزدیک به بیمه اتکایی است.
از طرفی در کشور ما مشکل مضاعف است؛ زیرا کشور، با تحریمهای مالی و بینالمللی روبهرو است و استفاده از ظرفیت بیمههای اتکایی خارجی نیز با محدودیت مواجه میشود. همچنین در چنین مواقعی هزینه استفاده از بیمه اتکایی بالا میرود. بنابراین و با توجه به بررسیها و مطالعات انجام شده و جمعآوری نظرات خبرگان با روش دلفی و تحلیل آن نظرات با تکنیک تم ‘صندوق سرمایهگذاری بیمهای به منظور افزایش ظرفیت بیمه اتکایی’ پیشنهاد شد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.