طراحي نرم افزاري پپتيد اختصاصي متصل شونده به کادمیم و ساخت سيستم نمايش سطحی باکتریایی براساس پیلی CS3 برای حذف فلزاتسنگین با حداکثر تمایل به کادمیم
گسترش فعالیتهای طبیعی و صنعتی در جوامع امروزی منجر به آلودگی اکوسیستمهای آبی و خاکی با فلزات سنگین، ترکیبات معدنی، آلی و رادیونوکلئوئیدها و در نتیجه به مخاطره افتادن حیات اکوسیستمها و سلامت انسان شدهاست. حضور فلزات سنگین بیش از استاندارهای تعریف شده در محیط باعث بروز مشکلات و عوارض جدی و گاهاً جبران ناپذیر برای انسان و ساکنان آن اکوسیستم میگردد. لذا میبایست چاره اندیشیهای جدی در جهت کنترل و حذف آلایندهها از بیوسفر بکاربرد.
روشهای مختلفی برای حذف فلزات سنگین و کنترل آنها در محیط و از جمله پسماندهای صنعتی وجود دارد که بطور عمده شامل روشهای فیزیکی (مانند اولترافیلتراسیون و اسمز معکوس)، شیمیایی (از قبیل تبادل یونی و رسوب شیمیایی) و بیولوژیکی (مانند احیای باکتریایی سولفات، حذف گیاهی و حذف و پاکسازی با عرضه سطحی باکتریایی) میباشند. روشهای بیولوژیکی به سبب مزایایی مانند هزینه پایین، کارایی بالا، عدم نیاز به مواد مغذی فراوان، امکان احیای جاذب و امکان بازیافت فلز مورد توجه بیشتری قرارگرفته است.
عرضه سطحی باکتریایی با کمک متدهای DNA نوترکیب روش توانمندی برای ارائه پروتئینها و پپتیدهای همولوگ در سطح باکتریهاست که کاربردهای وسیعی در تهیه و تولید واکسنهای باکتریایی، غربالگری کتابخانههای پپتیدی، تولید آنتیبادیها، تولید بیوکاتالیستهای نوترکیب، توسعه بیوسنسورها و ایجاد جاذبهای بیولوژیکی دارد. لذا بنظر میرسد با بیان سطحی پروتئینها یا پپتیدهای قابل اتصال به فلزات سنگین مانند گلوتاتیونها، متالوتیونینهای غنی از سیستئین، فیتوکلاتینهای سنتزی و پپتیدهای موثر در نقل و انتقالات فلزات درباکتریها، بتوان فلزات سنگین را در حداقل زمان از محیطهای آلوده حذف نمود.
در این مطالعه، ابتدا با کمک ابزارها و روشهای بیوانفورماتیکی، توالی پپتیدهای قابل اتصال به فلز کادمیوم استخراج گردید و نواحی مجاز دریافت پپتیدهایبیگانه در سطح پیلی CS3 باکتری اشریشیاکلی پیشگویی شد. سپس با فنون مهندسی ژنتیک و SOEing PCR، موتیفهای قابل اتصال به فلز کادمیوم در این مناطق وارد شده و بیان آنها در سطح باکتری اشریشیاکلی با روشهای متعدد از جمله روشهای لکهگذاری و میکروسکوپ فلوروسانس ارزیابی شد.
در نهایت قابلیت و ظرفیت جذب فلز کادمیوم بوسیله باکتریهای نوترکیب، با روش جذباتمی اندازگیری گردید و نتایج نشانداد که بطور متوسط سطح جذب فلز در باکتریهای بیان کننده پیلی نوترکیب واجد موتیف و یا موتیف به همراه زنجیره β در مقایسه با سویه کنترل بیان کننده پیلی ۸ الی ۱۶ برابر شدهاست و علاوه بر این، سویههای نوترکیب از محلولی که شامل مخلوطی ازفلزات که شامل مس، نیکل، کادمیوم و کروم بود بطور ترجیحی و انتخابی کادمیوم را جذب مینمایند.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.