در حال حاضر بيش از ۱۳۵ سكوي فراساحل از نوع شابلوني ثابت در خليج فارس موجود بوده كه در امر استخراج، توليد و فرآوري و صادرات نفت و گاز از فلات قاره نقش بسيار مهمي دارند.
با توجه به آنكه اكثر سكوهاي مذكور در دهه هاي ۴۰ و ۵۰ شمسي براي عمر مفيد ۲۵ تا ۳۰ سال ، طراحي ونصب گرديده اند لذا عمر مفيد اكثر آنها رو به پايان ميباشد.
داشتن اثرات مالي فراوان در اثر ايجاد وقفه در امر توليد نفت وگاز از يكطرف و افزايش نياز به ارتقاءسطح ايمني واستفاده حداكثر از دانش ، تكنولوژي و صنعت از طرف ديگر ، امكان ارزيابي سكوهاي موجود براي تطبيق تكنولوژي و به ويژه امكانات و افزايش سطح ايمني و تحليل اعتمادپذيري ، افزايش عمر بهره برداري از آنها را ميسر ساخته است .
در اين پايان نامه سعي گرديده ابتدا با معرفي سازه هاي فراساحل و مروري بر مباني و ملاحظات طراحي سكوهاي ثابت ،ضمن بررسي آخرين دستاوردهاي ايجاد شده در روش ارزيابي سكوها از طريق ارزيابي كدها و استانداردها و استفاده از روش تحليل تطبيقي و مقايسه اي ، نسبت به تطبيق آنها با شرايط موجود در خليج فارس اقدام و با كنترل كامپيوتري نمونه اي از سكوها ، روش ارزيابي پايداري و ايستايي سكوهاي متداول در خليج فارس جهت تطويل عمر بهره برداري آنها ارائه شده است.
روش ارزيابي مورد نظر بر پايه شرايط و تحليل نيروها و بارهاي وارده در دورهاي ساخت ، حمل وانتقال ، نصب و بهره برداري از سكوها با توجه به تحليل سطح طراحي و باربريهاي حدي ، بويژه خستگي و خوردگي استوار بوده و ماحصل يك روند مقايسه اي –تطبيقي در استانداردها ، تحقيقات و روشهاي موجود در اين عرصه خواهد بود.
نتايج عنوان شده در اين پايان نامه قابل استفاده و بهره برداري براي مهندسان و دست اندركاران در صنعت نفت و گاز و سازه هاي فراساحل بوده و اميد است ادامه تحقيقات در اين زمينه باعث افزايش سهم ايران به عنوان يكي از بزرگترين توليدكنندگان نفت وگاز، در ارتقاي سطح دانش و بومي سازي كدها و استانداردهاي مربوطه گردد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.