در اين تحقيق در پي آن هستيم تا با استفاده از روش مدلسازي پويا، مدلي كلان انرژي در اقتصاد ايران طراحي نماييم. بخشهاي عمده اين مدل عبارتند از بخش توليد شامل توليد ناخالص ملي، بخش مصرف شامل مصرف بخش خصوصي و دولتي، بخش مصرف انرژي شامل مصارف انرژي در بخشهاي صنعتي، كشاورزي و مسكوني و بخش سرمايهگذاري شامل سرمايهگذاري در بخش انرژي و سرمايهگذاري در ساير بخشهاي اقتصاد.
در مدل طراحي شده، روابط علي ـ معلولي بين بخش انرژي و بخشهاي واقعي اقتصاد با استفاده از روش مدلسازي پويا شبيهسازي شده و سپس پارامترهاي مدل با روش سابقه تاريخي نتايج مطلوب، كاليبره گرديدهاند. پس از آن از طريق سه سناريو اثرات تغيير قيمت حاملهاي انرژي بر مصارف برق، گاز و نفت و همچنين ميزان سرمايهگذاري در بخشهاي برق، گاز و نفت و رشد اقتصاد مورد بررسي قرار گرفته است. سه سناريوي فوق عبارتند از: الف) تثبيت قيمت حاملهاي انرژي، ب) افزايش قيمت حاملهاي انرژي با توجه به نرخ تورم، ج) تعيين قيمت حاملهاي انرژي با توجه به قيمت تمام شده و افزايش آنها با توجه به تورم. هر يك از اين سناريوها چه اثراتي در پي خواهند داشت؟
مقايسه نتايج اين سه سناريو نشان ميدهد كه هر سه سناريو مصرف و سرمايهگذاري در بخش انرژي را با شدتهاي متفاوتي كاهش ميدهند كه شدت آنها از سنايوري الف تا ج بيشتر ميگردد.
همچنين به اين نتيجه رسيديم كه سه سناريو بر رشد اقتصاد اثرات متفاوتي دارند، بدين ترتيب كه سناريوي ب رشد اقتصاد را از دو سناريوي ديگر در بلندمدت بيشتر افزايش ميدهد. سناريوي ج در كوتاه مدت رشد اقتصاد را بيشتر از دو سناريوي ديگر افزايش ميدهد ولي در بلندمدت اثر كمتري نسبت به دو سناريوي ديگر دارد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.