رابطه بین درک شنیداری و به کارگیری راهبردهای فراشناختی، شناختی و اجتماعی- عاطفی بر اساس عملکرد فارسیآموزان غیرایرانی
راهبردهای شنیداری یکی از مؤلفههایی است که به درک شنیداری کمک میکند. در این زمینه،از منظر نظری و کاربردی خلأ وجود دارد. دامنه پژوهش در زمینهی بهکارگیری راهبردها محدود بوده است. هدف پژوهش حاضر کندو کاو حول این موضوع در قالب بررسی تأثیر بهکارگیری راهبردهای شنیداری بر درک شنیداری
فارسیآموزان غیرایرانی است.
ب: مبانی نظری: ابتدا اولویت و اهمیت مهارت شنیدن در فراگیری زبان دوم طرح میگردد. فرآیندهای پردازشی دخیل در درک شنیداری و نیز مؤلفههای دانش پیشین و طرحوارههای ذهنی مطرح میگردند. خاستگاه شناختی راهبردهای
زبانآموزی و مؤلفههای گوناگون مرتبط مورد بررسی قرار میگیرند. در بخش پیشینه پژوهشهای انجام شده در زمینه رابطه بین بهکارگیری راهبردهای شنیداری و درک شنیداری مورد بازبینی قرار میگیرند.
پ: روش تحقیق: پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است و بهصورت میدانی انجام شده است. آزمودنیها ۴۵
فارسیآموز از مرکز زبان دهخدا و دانشگاه بینالمللی قزوین هستند. ابتدا از آنهاآزمون شنیدن گرفته شد، اطلاعات درباره بهکارگیریِ راهبردها از راه پرسشنامه بهدست آمد. در مرحله تحلیل، آزمودنیها به دو گروه موفق و ناموفق تقسیم شدند تا رابطه بین درک شنیداری و بهکارگیری راهبردها بررسی شود.
ت: یافتههای تحقیق: راهبردهای شنیداری بهگونهای پویا توسط فارسیآموزان بهکار گرفته میشوند. شنونده موفق زبان فارسی، زبانآموزی است که از میان راهبردهای فراشناختی، شناختی و اجتماعی- عاطفی، از راهبرد فراشناختی نظارت و راهبرد شناختی انتقال بیشتر استفاده میکند .
ث: نتیجهگیری و پیشنهادات: با توجه به نتیجه بهدست آمده از پژوهش حاضر مبنی بر تأثیر نسبی بهکارگیری راهبردهای فراشناختی در افزایش درک شنیداری، پیشنهاد میشود در زمینه رابطه آموزش راهبردهای شنیداری و درک شنیداری پژوهش صورت گیرد و نیز درباره دیگر مهارتها و راهبردهای مربوط به دو مهارت باقیمانده یعنی راهبردهای صحبت کردن و راهبردهای نوشتن بین فارسیآموزان نیز پژوهش انجام شود.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.