پایاننامه حاضر در تلاش است جهاننگري ايراني را در عصر جهاني مورد سنجش قرار دهد. در واقع اين تحقيق، قصد دارد نگرش ايرانيان را بسنجد و مشخص كند كه ايرانيان از چه ميزان جهاننگري در سه حوزه سياسي-حقوقي، اجتماعي-فرهنگي و اقتصادي برخوردار هستند.
جهت دست يافتن به اين هدف، از نظريه ‘دو جهاني شدنها’ي ‘عاملي’، پنج مشخصه جهاننگري معاصر از ‘عاملي’،و طيف نگرش سنجي ليكرت بهره گرفته شده است.
از آنجا كه نگرش سنجي ابزاري جهت پيمانه كردن نگرش افراد است، با استفاده از نتايج برگرفته از ۱۰۰۹ پاسخ معتبر و بهرهگيري از نظرات ‘گرانيك و ليمي’، مسير حركت از افراد به سوي جماعتهاي جهاننگر طي خواهد شد.
بعد از جمع آوري دادهها و بررسي آنها، مشخص شد كه جهاننگري ايرانيان در سه حوزه مورد بررسي در حد مياني است و علت قابل تصور آن است كه استفاده از اينترنت در ايران هنوز سامان نيافته است و در حال حاضر كاركردي جبراني براي پاسخگويي به نياز برآورده نشده كاربران در جهان واقعي. براي مطالعه دقيقتر جهاننگري، تلاش شد تا وجود داشتن يا وجود نداشتن همبستگي بين مشخصات زمينهاي پاسخگويان و جهاننگري آنان نيز بررسي شود. اين نتيجه حاصل شد كه جهاننگري كاربران در سنين پايينتر نسبت به سنين بالاتر بيشتر است و لذا انتظار ميرود با گذشت زمان و وارد شدن نسلهاي جديد در كنار همهگيرتر شدن امكانات اتصال به جهانمجازي، جهاننگري ايرانيان نيز افزايش پيدا كند.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.