به دلیل اهمیت بالای مسئله اختلاف قراءات و تاثیراتی که میتواند در روش، گرایش و یا برداشت تفسیری مفسر قرآن کریم داشته باشد، این رساله بر آن است تا با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی، به اهداف این پایان نامه که در راستای پاسخگویی به سوالات تحقیق است، دست یابد. به طور خلاصه؛ شناسایی ملاک و معیارهای شناخت قرائت صحیح از دیدگاه طبرسی، جایگاه اختلاف قراءات و نقش آن در برداشتهای تفسیری مجمع البیان از جمله اهداف تحقیق به شمار میآید.
ساختار این پایان نامه به گونهای است که از پنج فصل مرتبط به هم تشکیل شده است و از لحاظ اهمیت موضوع به صورت تصاعدی پیش رفته است.
از جمله دستاوردهای این تحقیق میتوان به موارد زیر اشاره نمود. و آن این است که؛ نظرگاههای ویژه طبرسی درباره انواع اختلاف قرائت در قرآن کریم بررسی و شناسایی شده است. که با دیدگاههای علمای اهل تسنن و تشیع تا حد زیادی متفاوت است. نیز ضوابط و معیارهایی که امین الاسلام طبرسی در شناخت و تشخیص قرائت صحیح به کار برده است، استخراج شده و به این نتیجه دست یافتهایم که دیدگاه ایشان با دیدگاه صاحبنظرانی همچون ابن جزری و مکی ابن ابی طالب تفاوتهای آشکاری دارد. ضمن اینکه در فصل نهایی پایان نامه، نقش اختلاف قرائتها در برداشتهای تفسیری مجمع البیان، در دو قسمت مجزا و در حوزههای آیات الاحکام، و سایر حوزههای قرآنی بررسی و تحلیل شده است.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.