نامنظمی سازه ها غالبا یکی از مهم ترین عوامل و دلایل آسیب پذیری سازه ها برابر نیروهای جانب نظیر زلزله است. ساختمان های با اختلاف تراز در طبقات دوبکلسی در پلان و ارتفاع بی نظمی هایی دارند که زمینه تشدید اثر نیروهای وارد بر سازه را فراهم میکنند، لیکن آینن نامه های لرزه ای دنیا از جمله آیین نامه زلزله ایران متاسفانه به این سازه ها نپرداخته اند و پیشنهادی برای نحوه ی طراحی ، محاسبه و اجرای آنها ارائه ننموده اند. اختلاف تراز دیافراگم ها در این سازه ها باعث حرکت ناهمگون دیافراگم ها و ضربه به ستون های فصل مشترک میشود که نیروی برشی بزرگی را در ستون های کوتاه حد فاصل تراز طبقات وارد می آورد.
در این پایان نامه ابتدا رفتار اجزای سازه ای نظیر ستون های کوتاه و دیافراگم ها در این ساختمان ها بررسی شده است و سپس سعی شده ضمن بررسی پارامترهای لرزه ای نظیر ضریب رفتار ، پریود ، تغییر مکان ، و … درمورد این سازه ها، عوامل تشدید نیروهای وارد بر فصل مشترک شناخته شوند.
به این منظور ساختمان های فلزی ۵ و ۱۰ و ۱۵ طبقه و هر یک در شش حالت معمولی و دوبلکسی با اختلاف ترازهای ۳۰ و ۶۰ و ۹۰ و ۱۲۰ و ۱۵۰ سانتی متر تحلیل شده اند و پارامترهای لرزه ای آنها با یکدیگر مقایسه شده است. سپس با استفاده از تحلیل غیر خطی push over ، ضریب رفتار هر یک از آنها محاسبه و نتایج مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج بررسی های بیشتر نشان می دهد پریود سازه های دوبلکسی به ازای هر ۱۰ درصد اختلاف تراز در طبقه حدود ۴ دصد کاهش می یابد و تغییر مکان این سازه ها نیز ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سازه های معمولی بیشتر است. همچنین اختلاف جرم و سختی در دو جزء سازه دوبلکسی می تواند نیروهای وارد بر فصل مشترک را تشدید نماید.
در پایان خلاصه ای از مطالعات آزمایشگاهی درمورد ستون های کوتاه و راه کارهای مناسب کاهش اثرات نیروهای برشی بزرگ در ستون های کوتاه سازی دو بلکسی به همراه دتایل های اجرایی ارائه شده است.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.