امروزه توليد و مصرف فولاد يكي از شاخصهاي اصلي توسعه يافتگي كشورها و جوامع به شمار ميآيد. حضور صنعت فولاد در يك منطقه بر فرآيند توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغال زايي، پژوهش، آموزش و تجارت آن منطقه تاثير بسزايي دارد.
با گسترش شبکه قدرت واحداث واحدهای فولادسازی که باعث بالا رفتن سطح قدرت اتصال کوتاه شبکه میگردد که صنایع فولاد جز بارهای پر مصرف شبکه میباشند و از آنجا که بیشتر کارخانههای فولاد در کشور از نوع قوس الکتریکی میباشند.
کورهای قوس از جمله بارهای غیر خطی هستند که میتوانند در پارامترهای کیفیت توان تاثیر بسزایی داشته باشند. سیستم قدرتی که در این گزارش مورد توجه قرار گرفت پست برق فشار قوی فولاد هرمزگان جنوب میباشد. این مجتمع یکی از بزرگترین مجتمعهای فولاد در ایران محسوب میشود و از بخشهای مختلفی از جمله بخش احیا، بخش اکسیژن، بخش آب شیرین کن، واحد تولید آهک، واحد فولاد سازی، ریخته گری، پست برق ۲۳۰kv و svc تشکیل شده است. با توجه به ماهیت بارهای الکتریکی موجود در هر یک از بخشهای مجتمع،از یک طرف کیفیت بالای توان الکتریکی مورد نیاز سیستم امری ضروری به نظر می رسد، اما از طرف دیگر حضور کورههای قوس الکتریکی با توان بالا در این مجتمع کیفیت توان الکتریکی مجتمع را به چالش میکشد. به همین دلیل جهت ارتقای سطح کیفیت توان مجموعه افدام به نصب سیستم جبرانساز استاتیکی توان راکتیو(svc) شده است. که با توجه به رشد شبکه و قدرت اتصال کوتاه نیاز به محدودسازهای جریان خطا به شدت احساس میشود که در این پایاننامه به برسی پارامترهای کیفیت توان در مجتمع فولاد هرمزگان جنوب و نقش svc در بهبود این پارامترها و اثر محدودسازهای جریان خطا بر شبکه و پارامترهای کیفیت توان مورد بررسی قرار میگیرد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.