سدخاكي همواره يكي از تاسيسات مناسب و در دسترس) ازجهت نوع مصالح( در بحث ذخيره آب و یا ایجاد مخازن تغذیه سفرههای زیرزمینی بوده است. دراینگونه سدها به دلیل پیوسته نبودن مصالح تنها راه مقابله با نیروهای وارده بر بدنه سد وزن سد میباشد. بنابراین سدهای خاکی با مقطع ذوزنقهای ساخته میشوند.
درکنار مزایای سدهای خاکی مشکل اساسی دربهرهبرداری ازاین سدها نفوذ آب در بدنه سد میباشد که این امر میتواند درشرایطی موجب بروز خسارات و صدمات جبرانناپذیر بر بدنه سد شده تخریب آنرا باعث گردد.
لذا لازم است مهندسین مربوطه اطلاع کافی از این موضوع و خصوصاً میزان نشت در بدنه سدها داشته باشند). در این تحقیق سعی شده است بدون رسم شبکه جریان با داشتن عرض سد و ارتفاع آب در پشت آن با کمک نرمافزار المان محدود plaxis نمودارهایی کاربردی بدست آورده و دبی تراوش با دقت نسبتاً قابل قبولی محاسبه شده است.
به این ترتیب نیاز به زمان زیادی که باید صرف محاسبات مربوط به اندازهگیری دبی نشت شود، مرتفع خواهد شد، یکی از راهکارهای کاهش نشت در سد خاکی و مقابله با آن به کار بردن پرده آببند (غشاء نفوذناپذیر) در پی سد خاکی است، در بررسی چگونگی مکانیزم نشت در نمونههای مختلف سد دو پارامتر (ارتفاع و نفوذپذیری) که تاثیر مهمی در این موضوع دارند با وجود پرده آببند جهت کنترل نشت بکار برده شدهاند و بهترین وضعیت (کمترین میزان نشت) به منظور یک طراحی بهینه جهت سد را ارائه میدهند.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.