تحلیل انتقادی بر موسیقی بیرونی و کناری شعر نیمایی (نیما یوشیج ، اخوان ثالث و سلمان هراتی)
الف: موضوع و طرح مسئله(اهمیّت موضوع و هدف):
موسیقی بیرونی و کناری یکی از مسائل مهّم و بنیادی شعر است که در بررسی درست شعر نیمایی باید مورد توّجه قرار گیرد ،بررسی سبکی هر شاعر نیمایی هم بی اشاره به موسیقی بیرونی و کناری شعر او کامل نیست .
ب: مبانی نظری شامل مرور مختصری از منابع چارچوب نظری و پرسش ها و فرضیه ها :
در گام نخست چند قطعه شعراز سه شاعرنیمایی (نیما ،اخوان ،سلمان )سطر به سطر مورد بررسی قرار گرفت و فرضیه یکسان نبودن کار نیمایی در موسیقی بیرونی سروده های خود به ویژه در موسیقی کناری اشعار ایشان ثابت شد.
پ: روش تحقیق شامل تعریف مفاهیم ، روش تحقیق ،جامعه مورد تحقیق ، نمونه گیری و روش های نمونه گیری ، ابزار اندازه گیری ، نحوه ی اجرای آن ، شیوه ی گرد آوردی وتجزیه و تحلیل داده ها :
روش تحقیق در این پایان نامه بررسی پنج قطعه شعر از نیما ،اخوان و سلمان از نظر موسیقی بیرونی (وزن)و موسیقی کناری (قافیه ،ردیف و تکرارو ترجیع بند) است.
ت: یافته های تحقیق:
اطّلاعات این پایان نامه می تواند در سبک شناسی شعر نیمایی به کار آید ، شاید به نظر برسد که بیشتر شاعران نیمایی چندان توجّهی به موسیقی بیرونی و کناری شعر نداشته اند با این وجود بهره ی آنها از موسیقی بیرونی و کناری مورد بررسی قرار گرفته است با بررسی اشعار ایشان مشخّص می گرددکه استفاده آن ها از موسیقی بیرونی و کناری شعر در خور توجّه است .
ث: نتیجه گیری و پیشنهاد :
در بررسی موسیقی بیرونی و کناری شعرنیمایی باید اظهار نظر های سلیقه ای را کنار گذاشت و با بررسی دقیق سروده های آنان به داده های قابل اعتمادی در این زمینه دست یافت . این گونه بررسی نشان می دهد که نیمایی سرایان اغلب با مسائل عروضی آشنایی داشته اند که در این میان اخوان ثالث چهره ی ممتازی دارد و اشعارش از نظر موسیقی بیرونی قاعده مند تر است . از نظر موسیقی کناری تقریباً همه ی نیمایی سرایان از قافیه بهره برده اند اماا از ردیف و تکرار و ترجیع ، نظام مند استفاده نکرده اند.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.