با پيدايش مواد كامپوزيتي پيشرفت عظيمي در بسياري از كاربردهاي مهندسي حاصل شد. با اين وجود، مشكلاتي نظير لايه لايه شدن، تمركز تنش و توزيع ناپيوسته تنش، فكر ساختن نوع جديدي از مواد مركب كه خواص در آنها به صورت پيوسته تغيير كند و بر مشكلات نام برده بالا فائق آيد، پژوهشگران را به سمت ساخت و توليد مواد با خواص درجهبندي شده هدايت نمود. ويژگيها و مزاياي اين مواد به گونهاي است که تحقيقات و تقاضاي استفاده از اين مواد در سالهاي اخير در صنايع مختلف از جمله صنايع هوا و فضا به شدت افزايش يافته است.
آثار مخربي که پديده تشديد ميتواند به دنبال داشته باشد، اهميت بررسي و تحليل ارتعاشات آزاد را به ويژه در هندسهها (مثلا استوانهاي و …) و مواد پرکاربرد (مثلا فولاد ها) به خوبي نشان ميدهد و همچنين با توجه به ارتباط اندك صنعت و دانشگاه در ايران، پيشرفت علوم كمتر به صنعتهاي قديمي و در حال كار، راه پيدا ميكند لذا بررسي پوسته استوانهاي (شبيه به كورههاي موجود در مجتمع مس سرچشمه) با مواد FGM حائز اهميت است.
هدف اصلي در اين پاياننامه بررسي سهبعدي ارتعاشات آزاد پوستههاي استوانهاي با خواص درجهبندي ميباشد. در اين پايان نامه ابتدا روابط سينماتيك و روابط ساختاري يك پوسته استوانهاي براي حالتهاي خطي و غيرخطي تعريف ميشود سپس با استفاده از اين روابط معادلات حركت بهدست آورده شده و در ادامه با استفاده از نرمافزارعددي آباكوس يك پوسته استوانهاي از جنس مواد FGM كه از نظر هندسه با در نظر گرفتن برخي فرضها شبيه به كورههاي مبدل در مجتمع مس سرچشمه ميشود مدل ميگردد. پس از مشبندي مدل و اعمال بارهاي حرارتي، بارهاي مكانيكي و اعمال تكيهگاه، حل عددي حاصل مي شود.
تغييرات فركانس براي دماها، جرمها و تكيهگاههاي مختلف مورد بررسي قرار گرفته شد. نتايج نشان ميدهدكه با افزايش جرم و دما، فركانس كاهش مييابد، با افزايش و تغيير در تكيه گاه فركانس افزايش مييابد و در نهايت با توجه به نتايج حاصل شده براي تنش و فركانس، پيشنهاد ميگردد به جاي استفاده از ساختار قديمي كوره، از ماده FGM در بدنه كوره استفاده شود.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.