در این پایاننامه حوزه تولید تلویزیونی سازمان صدا و سیما مورد تحلیل قرار میگیرد و در سطح مطالعه موردی آن برنامهسازی ویژه نوجوانان بررسی میشود. حوزه تولید تلویزیونی در بستر کلان اقتصاد سیاسی قرار دارد و برای تحلیل لایههای پنهان آن باید این حوزه را در ارتباط با نظام سیاسی- اقتصادی و نهاد قدرت مطالعه کرد. علاوه بر ساختار سازمانی و عوامل انسانی که بر تولید مؤثرند قواعد نوشته و نانوشتهای نیز در سازمان تلویزیونی وجود دارد که آنها به عنوان سیاستهای محتوایی اعمال میشوند. این تحقیق تحلیلی است بر اقتصاد سیاسی تلویزیون ایران که علاوه بر بررسی ساختار سازمانی، بر سیاستهای محتوایی برنامهسازی تأکید ویژهای دارد. برای نیل به این منظور تلاش شد اهداف، چشم اندازها و منابع اصلی سیاستگذاری و ارتباط این حوزه با نظام کلان سیاسی کشور تحلیل شود.
موضوع این تحقیق در عرصه مطالعات تلویزیونی قرار دارد اما محقق برای تبیین و توصیف فرآیندهای تولید در سازمان صدا و سیما و تحلیل مسیر تبدیل شدن سیاستهای کلان محتوایی به برنامه، از پارادایمهای مکاتب انتقادی و مطالعات فرهنگی بهره برده است. در این تحقیق پس از مروری بر جایگاه سازمان صدا و سیما در قوانین کلان کشوری، نظام سیاستگذاری محتوایی و روند برنامهسازی مورد توجه قرار میگیرد. نظام سیاستگذاری محتوایی و مراحل ابلاغ و اعمال آن در تولید، نظام نسبتاً پیچیدهای در سازمان صدا و سیما دارد. از سوی دیگر حجم زیادی از سیاستهای کلان، ضوابط و محورهای برنامهسازی، آزادی عمل و خلاقیت عوامل تولید را با محدودیتها و چالشهایی رو به رو کرده است.
از آنجا که مطالعه موردی این تحقیق تحلیل روند برنامهسازی ویژه نوجوانان است، علاوه بر بررسی سیاستهای برنامهای ویژه نوجوانان، ذهنیت سیاستگذاران و برنامهسازان را درباره این گروه سنی تحلیل کردم. برای دستیابی به اطلاعات، اسناد مربوط به تحقیق را مطالعه و با سه سیاستگذار، سه مدیر گروه، دو تهیهکننده و دو کارگردان حوزه نوجوانان مصاحبه کردم.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.