تجزیه و تحلیل مصرف آب در استان کرمان با استفاده از داده ستانده منطقهای با تاکید بر بخش کشاورزی
خشکسالی از جمله مشکلات عمده ای است، که استان کرمان با آن مواجه است. و در دهه ی اخیر ابعاد بحرانی پیدا کرده است. جداول داده ستانده هم به عنوان يك چارچوب نظري و هم به عنوان ابزار كاربردي اقتصادي گسترش يافت. و علاوه بر بعد تحليلي و كاربردي آن، يك چارچوب آماري قوي و منسجم هم از نظر هماهنگي آماري و هم از جهت هماهنگ سازي تعاريف و مفاهيم به شمار ميرود. محقق در این پژوهش در پی آن بود، که با استفاده از جدول داده ستانده به این سوالات پاسخ دهد.
کدام زیر بخش کلیدی بخش کشاورزی است؟ آیا زیر بخش تولید جنگل کمترین بهره وری آب را در بین بخشهای کشاورزی دارد، و تاثیر واردات نهاده های واسطهای و محصولات نهایی با توجه به آب مجازی بر بهبود بهره وری آب چگونه است؟
نتایج پژوهش حاکی از آن است، که بیشترین سهم آب در هزینه واسطه مربوط به فعالیت بخش کشاورزی و زیر بخش زراعت و باغداری و کمترین آن مربوط به بخش خدمات و زیر بخش رستوران است. همچنین بیشترین ارزش افزوده ایجاد شده به ازای یک میلیون ریال آب به ترتیب مربوط به بخش خدمات و زیر بخش رستوران و کمترین آن مربوط به فعالیت بخش کشاورزی و زیر بخش زراعت و باغداری است. با توجه به رتبه زیر بخشها در پیوندهای پسین و پیشین و نیز رتبه آنها در بهره وری زیر بخش ماهیگیری به عنوان زیر بخش کلیدی بخش کشاورزی تعیین شد. و زیر بخشهای کشاورزی با وارد کردن آب مجازی باعث افزایش بهره وری در مصرف آب میشدند.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.