تاريخ تحليلي چهارمين دوره مجلس شوراي ملي
(۱۳۰۲-۱۳۰۰ هجري شمسي/ ۱۳۴۱-۱۳۳۹ هجري قمري)
بعد از صدور فرمان مشروطيت و دموكراتيك شدن سيستم اداره مملكت، مجلس به عنوان مهمترين دستاورد جنبش مشروطيت، كانون توجه بسياري قرار گرفت. با شكلگيري مجلس، حكومت مطلقه حاكمان جاي خود را به حكومت قانونمند و مردم بر مردم داد. بنابراين مجلس ميبايست در اين راستا نقش بسزايي را ايفا نمايد.
پژوهش حاضر به بررسي چهارمين دوره مجلس شوراي ملي (۱۳۰۲-۱۳۰۰هـ.ش/ ۱۳۴۱ـ۱۳۳۹هـ.ق)، به عنوان يكي از مهمترين ادوار قانونگذاري عصر مشروطيت پرداخته است. در حالي كه مجلس اول تا سوم هركدام به دلايلي خاص، تا آخر دوره قانوني خود دوام نيافتند، مجلس چهارم به عنوان اولين مجلس تاريخ مشروطيت محسوب ميشود كه تا پايان دوره قانوني خود دوام يافت و قوانين مهمي را نيز به تصويب رسانيد. نكته قابل توجه اين كه اين مجلس بعد از فترت طولاني و بيسابقه، گشايش يافت كه بر اهميت موضوع ميافزايد.
اين پژوهش بر آن است كه با روش تحليل تاريخي، روند شكلگيري و عمر دو ساله مجلس چهارم را مورد بررسي قرار دهد. پژوهش در دو مقطع تاريخي مهم مورد بررسي و ارزيابي قرار ميگيرد. مقطع نخست، قبل از گشايش مجلس است كه به بررسي و تحليل اوضاع انتخابات اين دوره ميپردازد. در مقطع دوم، اوضاع كلي مجلس كه شامل وضعيت فراكسيونها، مهمترين مصوبات، برخورد مجلس و دولت، بازتاب تحولات سياسي كشور در مجلس و شورشهاي همزمان با آن ميشود مورد بررسي قرار ميگيرد. لازم به ذكر است كه پژوهش حاضر به مسايلي چون دولت، رويدادهاي جاري و قيامهاي همزمان از منظر مجلس نگريسته است.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.