تاثیر مصرف کوتاه مدت کراتین و بتا آلانین بر ویژگیهای مکانیکی عضلات زانو در سرعتهای ۶۰ و ۱۸۰ درجه بر ثانیه
هدف: استفاده از مکمل های مجاز ورزشی در سال های اخیر به یکی از مهم ترین بخش های آماده سازی یک ورزشکار برای حضور در میدان رقابت تبدیل شده است. علیرغم تحقیقات بسیاری که در زمینه مصرف مکمل ها انجام شده توافق نظر کلی بر بهبود اجرای عملکرد وجود ندارد، و نیز اثرات این دو مکمل بر بسیاری از فاکتورهای آمادگی جسمانی مورد مقایسه قرار نگرفته است. لذا مطالعه حاضر با هدف تاثیر مصرف کوتاه مدت کراتین و بتا آلانین بر ویژگیهای مکانیکی عضلات زانو در سرعت های ۶۰ و ۱۸۰ درجه بر ثانیه انجام شده است.
روش بررسی: روش تحقيق از نوع نيمه تجربي، کاربردي و طرح تحقيق از نوع علّي- مقايسه اي است.
بدین منظور ۴۰ نفر از دانشجویان پسر تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه خوارزمی به صورت داوطلبانه و به طور تصادفی در ۵ گروه ۸ نفره کراتین، بتاآلانین،کراتین-بتاآلانین، دارونما و کنترل تقسیم شدند، سپس توسط دستگاه ایزوکینتیک حداکثر گشتاور، زمان رسیدن به حداکثر گشتاور، توسعه گشتاور، حداکثر توان و زمان شتابگیری عضلات اکستنسور زانوی پای برتر در سرعتهای زاویه ای ۶۰ و ۱۸۰ درجه بر ثانیه، قبل از مصرف مکمل ها اندازهگيري شد، سپس به مدت ۵ روز مکملها را مصرف کردند، گروه کراتین روزی ۲۰ گرم، گروه بتاآلانین روزی ۶ گرم، کراتین-بتاآلانین روزی ۲۰ گرم کراتین و ۶ گرم بتاآلانین و دارونما روزی ۵ گرم گلوکز مصرف کردند، مجددا همان آزمونها به عمل آمد.
یافته ها: مصرف کوتاه مدت کراتین و بتا آلانین بر ویژگیهای مکانیکی عضلات زانو در سرعت های ۶۰ و ۱۸۰ درجه بر ثانیه در حداکثر گشتاور، زمان رسیدن به حداکثر گشتاور، توسعه گشتاور، حداکثر توان و زمان شتابگیری عضلات بازکننده زانو تاثیر معناداری ندارد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.