تاثيرهشت هفته تمرينات ثبات دهنده بر تعادل ، درد و حس وضعيت در دختران دانشجوي با گردن درد غيراختصاصي مزمن
هدف از تحقیق حاضر تاثیر ۸ هفته تمرینات ثبات دهنده بر تعادل، درد و حس وضعیت گردن در دختران مبتلا به گردن درد غیر اختصاصی دانشگاه شهید باهنر کرمان بود.
در این مطالعه ۳۰ دانشجوی دختر، بین سنین۲۸ -۱۹ بطور تصادفی به دو گروه تجربی(۱۵نفر) و کنترل(۱۵ نفر) تقسیم شدند. در گروه تجربی میانگین سن ۲۹/۲ ±۸۳/۲۳، قد ۶۵/۴ ±۳۳/۱۶۰ و وزن ۴۶/۹ ±۵۶ بود و در گروه کنترل ۵۵/۱ ±۶۲/۲۳، ۸۹/۶ ±۳۸/ ۱۶۳ ، ۸۸/۷ ±۹۲/۵۵ بود. تعادل(کلی، قدامی-خلفی، داخلی-خارجی) با دستگاه تعادل سنج بایودکس، حس وضعیت گردن(چرخش به راست، چرخش به چپ و فلکشن) با کلاه لیزری و میزان درد با مقیاس VAS اندازه گیری شد. شرکت کنندگان گروه تجربی به مدت هشت هفته تمرینات ثبات دهنده را انجام دادند و در طول این دوره شرکت کنندگان گروه کنترل، در فعالیت جسمانی شرکت نکردند. بعد از این دوره از افراد پس آزمون گرفته شد.
از آزمون t مستقل برای مقایسه نتایج بین گروه کنترل و تجربی و از آزمون t وابسته برای مقایسه بین پیش آزمون و پس آزمون در گروه تجربی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از ۱۶SPSS استفاده شد. سطح معناداری داده ها کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته های تحقیق نشان داد تمرینات ثبات دهنده تاثیر مثبت معناداری بر حس وضعیت گردن، تعادل(کلی و قدامی-خلفی) وکاهش معناداری بر میزان درد در بین دختران مبتلا به گردن درد غیراختصاصی داشت . تاثیر تمرینات ثبات دهنده در بین گروه تجربی و کنترل بر روی شاخص داخلی-خارجی تعادل علیرغم پیشرفت، اختلاف معناداری را نشان نداد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.