تأثیرمتغیرهای تشکیل دهنده جریانات نقدی (اجزای اصلی و غیر اصلی) بر پیش بینیجریان نقد آتی شرکت ها در بورس اوراق بهادار تهران
پیشبینی جریانهای نقدی یکی از اهداف مهم گزارشگری مالی است زیرا اطلاعات مهمی را برای استفادهکنندگان درون و برونسازمانی فراهم میسازد. در تصمیمگیریهای اقتصادی پیشبینی مالی فعالیت مهمی محسوب میشود زیرا جریانهای نقدی مبنایی برای فعالیت های عملیاتی، بازده سرمایه گذاری و سود پرداختی بابت تأمین مالی، مالیات بر درآمد، فعالیت های سرمایه گذاری و فعالیت های تأمین مالی می باشد.
هدف اصلی این مطالعه آزمون توان اجزای اصلی و غیر اصلی جریانهای نقد برای پیشبینی جریانهای نقدی آتی است. در راستای هدف پژوهش، دو فرضیه تدوین شده است که بر این اساس تأثیر هر یک از اجزای جریانات نقد بر پیشبینی جریان نقد آتی مورد سنجش قرار گرفته است. بدین منظور تعداد ۱۰۶ شرکت از شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در قلمرو زمانی ۱۳۸۵ الی ۱۳۸۹ به عنوان نمونه انتخاب گردیده است و به منظور بررسی قابلیت پیشبینی اقلام مذکور از ضریب همبستگی پیرسون و تجزیه و تحلیل رگرسیون با دادههای ترکیبی استفاده شده است.
نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد که بین متغیرهای فروش و هزینههای عملیاتی (به عنوان اجزای اصلی جریانهای نقدی) و جریانهای نقدی آتی رابطه منفی و معنادار و بین متغیر بهای تمامشده کالای فروش رفته (به عنوان جزء اصلی دیگر جریانهای نقدی) و جریانهای نقدی آتی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
همچنین بین متغیرهای بهره، مالیات و خالص سایر تحقق یافتنی ها (به عنوان اجزای غیر اصلی جریان وجه نقد) و جریانهای نقدی آتی رابطه منفی و معنادار وجود دارد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.