بـررسي مقـايسهاي وضعيت اشتغـال مهـاجرين روستـا– شهـري و شاغلين بومي در شهرهاي ايران در سالهاي ۱۳۷۵ – ۱۳۸۰
پديده مهاجرت به عنوان يك مكانيسم باز توزيع جمعيت و همچنين تفاوتهاي توزيع شاغلان بومي ومهاجر همواره از مهم ترين موضوعات مورد توجه برنامه ريزان كشوربوده است.
خاصه آنكه در دهههاي اخير ، كشورهاي در حال توسعه از جمله ايران شاهد گسترش روزافزون مهاجرتهاي روستا – شهري بودهاند كه سبب بروز تغييرات عظيمي در زمينههاي اقتصادي و اجتماعي اين دسته از كشورها گرديده است، اين مهاجرتها در ايران كه عمدتا در بر گيرنده مردان در سن فعاليت اقتصادي ميگردد برنامهريزيهاي اجتماعي و اقتصادي كشور را در خصوص توزيع مناسب نيروي كار انساني در مناطق شهري و روستايي با مشكل مواجه نموده است.
از اين رو ضروري به نظر مي رسد كه با شناخت ويژگيهاي جمعيتي مهاجرين ساكن در مناطق شهري كشور و نحوه توزيع ايشان در گروهها ، مشاغل و بخشهاي عمده فعاليت اقتصادي در مقايسه با بوميان مناطق شهري نسبت به برنامه ريزي جمعيت مقابله با آثار منفي مهاجرتهاي روستا- شهري در كشور اقدام نمود.
پژوهش حاضرازنوع مطالعات غير تجربي است كه با استفاده ازروش تحليل داده هاي ثانويه جهت شناخت بيشتر تفاوت هاي ياد شده انجام شده است و به بررسي و مقايسه وضعيت مردان ۱۰ ساله و بالاتر ساكن در نقاط شهري كشور به تفكيك مهاجر و بومي در سالهاي ۱۳۷۵ و ۱۳۸۰ از نظر خصوصيات جمعيتي (توزيع در گروههاي سني ، سواد و سطح تحصيلات) و همچنين توزيع شاغلان مهاجر و بومي بر اساس وضعيت شغلي ، ميزان فعاليت و اشتغال ، گروههاي شغلي و بخشهاي عمده فعاليت اقتصادي پرداخته است.به منظور آزمون فرضيات وانجام عمليات آماري از متداول ترين تكنيك هاي آماري علوم اجتماعي و نرم افزارهايspssوexcell استفاده شده است.
برخي از نتايج بدست آمده حاكي از آن است كه توزيع نسبي مردان مهاجردر بخش عمومي وخدمات بيش از مردان بومي شاغل بوده وبه طور كلي نسبت سواد وسطح تحصيلات مهاجرين به بوميان بيشتر است.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.