كاشيكاري هنريست كه در معماري ايران خصوصا معماري مذهبي، از اعتبار و اهميت بالا و والا برخوردار است. در اين ميان كاشيكاري هفت رنگ تصويري كه از اواخر دوران صفويه بر بناهاي ايراني نصب شده ،باعث پيدايش جنبش و نهضت هنري جديدي ميشود كه با نقاشي ايراني خصوصا نقاشي قهوه خانه پيوند نا گسستني دارد. كاشي سفير ذوق و اعتبار هنر ايران در گوشه و كنار عالم ميشود.چرا كه تمام ويژگيهاي هنر ايران را يكجا به نمايش ميگذارد.اما بارنگ باختن معماري سنتي ايران و مورد بي مهري ،فراموشي ،بي اعتنايي قرار گرفتن آن ،بسياري از هنر هاي تزئيني و بي همتاي اين خاك چون كاشيكاري به فراموشي سپرده مي شود.
اكثر بناهاي به جا مانده در شهر كرمان متعلق به دوران صفويه و قاجار ميباشند ونمونه هاي بسيارزيبا و ارزشمندي از اين كاشيهاي تصويري را با موضوعات مختلف در خود جاي داده است.ازجمله اين بنا ها ميتوان به مجموعه گنجعليخان اشاره كرد كه تنوع در رنگ آميزي ، طراحي و كاربرد موضوعات گوناگون در بخشهاي مختلف اين مجموعه و ارتباط و هماهنگي موضوعات با محل قرار گيري آنها از نمونه هاي عالي ،اصيل و پابرجاي تزيينات اين دوران است .
در اين نوشتار در كنار بررسي تاريخچه مجموعه گنجعليخان كرمان به معرفي ويژگيهاي نمادين وتحليل نقوش تصويري بديع و استسنائي به كار رفته در اين بنا پرداخته شده است.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.