بررسی شاخصها و ویژگیهای غزل انقلاب اسلامی در آثار شاعران معاصر قادر طهماسبی(فرید)، علی رضا قزوه، مرتضی امیریاسفندقه و غلامرضا کافی
جریانهای ادبی همواره، تحت تأثیر پدیدههای اجتماعی شکل گرفتهاند. انقلاب اسلامی نیز به عنوان بزرگترین پدیدهی اجتماعی معاصر، جریان ادبی خاصی را رقم زده است که براساس میزان آثار، شاخصها و ویژگیهای بارز آن، به آسانی میتوان از آن به «ادبیات انقلاب اسلامی» تعبیر کرد. یکی از شایستهترین قالبهای ادبی این جریان، غزل است. پژوهش حاضر، به بحث و بررسی شاخصها و ویژگیهای این نوع غزل در آثار شاعران منتخب، قادر طهماسبی (فرید)، علی رضا قزوه، مرتضی امیری اسفندقه و غلامرضا کافی پرداخته است، تا بدین وسیله بخشی از روند رشد و حرکت ادبیات منظوم انقلاب اسلامی به تصویر کشیده شود. این کار با مطالعه در تاریخ ادبیات انقلاب، واژگان و اصطلاحات مهم و بررسی تحلیلیِ غزلیات انقلابی در آثار منتخبان صورت گرفته است.
غزل انقلاب اسلامی در دو حوزهی صورت و معنا تحولات شایستهای یافته است؛ تطهیر جان مایه، گرایش مردمی، اعتراضوارگی، حماسهورزی، پیوند با مذهب و کهن الگوهای آئینی با زبان امروزی از یافتههای این پژوهش به حساب میآید؛ که البته میتوان نتایج آن را به دیگر شعر های انقلاب، یا دستکم، نسل دوم شاعران انقلاب اسلامی تعمیم دهیم.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.