بررسی حرکات دامنهای در شرق گیلان به روش آنبالگان(مطالعه موردی: پیلدره از توابع شهرستان املش)
لغزش، حرکت یکپارچه و ناگهانی حجمی از خاک و موادّ سطح دامنههاست که به پایین دست دامنهها منتقل می شود. در سال های اخیر وقوع زمین لغزشها در مناطق شمالی کشور بدلیل تغییر کاربری اراضی تخریب جنگل و احداث جاده افزایش یافته است.
زمین لغزش و ریزشهای سنگی نمونههایی از حرکات توده ای زمین هستند، زمین لغزه در جادههایجنگلی از جنبههای مختلفی باعث بروز خسارتهای مستقیموغیرمستقیم میشود و خسارتهاییشامل ایجاد محدودیت در مدیریت و بهره برداری از جنگل، نابودی و تخریب رویشگاهها را در پی دارد. همچنین علاوه بر تلفات جاني زمينلغزش خسارات مالي عمده، تلف شدن دام روستائيان و تخريب زيرساختها و زمينهاي كشاورزي را به همراه دارد. بنابراین با شناخت از زمينلغزشها ميتوان از بروز آنها جلوگيري كرد و زمينلغزش را تثبيت كرد. برای این کار در این پژوهش با توجه به نقشه زمین شناسی، گسلها و توپوگرافی و شیب و جهت شیب منطقه مورد مطالعه و بررسیهای میدانی با تهيه نقشه پهنهبندي ميتوان مناطق مستعد وقوع زمين لغزش را شناسايي و از وقوع زمين لغزشهاي احتمالي جلوگيري كرد. منطقه مورد مطالعه یعنی شرق گیلان از نظر حساسیت و وقوع زمین لغزش بسیار مستعد و برای پیشگیری یا دوری جستن نیاز به پهنهبندی و مطالعات عمیق دارد.
لذا با توجه به اینکه در این پژوهش محدوده مورد مطالعه روستای پیلدره شهرستان املش در شرق گیلان می باشد که با استفاده از روش آنبالگان و با توجه به عوامل مؤثر در وقوع زمین لغزش روستای مورد مطالعه به تحلیل و پهنه بندی شهرستان و همچنین بررسی نقاط پرخطر و کم خطر آن و واقع شدن روستا در کدام پهنه پرداخته شده است.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.