بررسی جامعه شناختی احساس ناامني جنسي زنان وعوامل موثر برآن( مطالعه موردي دربین زنان ۱۵ الی ۲۹ ساله در شهر تهران)
زنان و موضوعات مربوط به آنان برای حکومت ها، سیاستگذاران، فعالان حقوقی و نیز پژوهشگران اهمیت ویژه ای یافته است. در دوران معاصر، زنان نه تنها نیمی از جامعه و نیروی مولد را تشکیل می دهند، بلکه نظم نوین جهانی به گونه ای است که جهت گیری دولت ها در برابر زنان و دیدگاه های جنسیتی آنها در برنامه ریزی های کلان می تواند مشروعیت حکومت ها را متزلزل سازد.
مسائل مربوط به توانمندی زنان، نقش آنان در توسعه، اهمیت مشارکت اجتماعی زنان و حضوری که در عرصه های مختلف اجتماع یافته اند، همواره از موضوعات چالش بر انگیز بین رشته ای بوده است. مفاهیم مهمی چون امنیت، آزادی، آموزش، اشتغال، عدالت و چگونگی حضور زنان در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از زمینه های اصلی این بحث است.
موضوع «امنیت» از مهمترین و قدیمترین موضوعات مربوط به زنان است. امنیت زنان، چنان دامنه گسترده ای از باورها و رفتارهای متفاوت را ایجاد می کند که اندیشمندان سیاست، حقوق، بهداشت و درمان، فرهنگ و هنر، دین و اقتصاد را بر سر دوراهی های انتخاب به تفکر واداشته و بیش از یک سده موضوع بحث های فراوان قرار گرفته است. امنیت مقوله ای است که امکان حضور بی دغدغه زنان را در عرصه های کار و فعالیت آماده می کند، هرچند قضیه «عدم امنیت» بانوان سابقه تاریخی داشته و این واقعیت که زنان، آسیب دیده دو برابر مردان هستند تا دهه هفتاد پوشیده مانده بود(ابوت والاس ۱۳۸۰: ۲۳۹). خشونت در سطوح مختلف فرهنگی رخ می دهد و به طبقه خاصی اختصاص ندارد. اعمال این خشونت ها ، افزون بر ایجاد عوارض جسمی و روحی و هزینه های درمانی و اجتماعی، پیامدهای جبران ناپذیری همچون افزایش موارد فرار از خانه، افزایش میزان خودکشی، و خودسوزی زنان، همسرکشی و بیماری های روحی، روانی چون افسردگی را به دنبال دارد. از نظر استانکر[۱] زن بودن عبارت است از آنکه هر لحظه احتمال دارد زن از نظر جنسی یا جسمانی مورد یورش مردان قرار گیرد. استانکر خشونت را یک تجربه معمولی برای زنان می داند.(مویر،۲۰۰۲: ۲۵۳).
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.