پرش هیدرولیکی از جمله پدیده های هیدرولیکی شگفت آوری است که موجب استهلاک انرژی جنبشی آب می گردد سازه های هیدرولیکی نظیر حوضچه های آرامش عمدتاً به منظور استهلاک انرژی در پائین دست سرریزها، تندآبها و دریچهها از این خاصیت مهم پرش هیدرولیکی استفاده مینمایند.
ابعاد این سازهها بستگی مستقیم به مشخصات پرش هیدرولیکی دارد از این رو برای اقتصادی کردن این سازهها، از دیرباز مطالعات گسترده ای به منظور مطالعه مشخصات پرش هیدرولیکی و چگونگی کنترل آن و یا به حداقل رساندن ابعاد آن صورت گرفته است.
از جمله در سالهای اخیر مشخص گردیده است که زبری ممتد حوضچههای آرامش می تواند در کاهش ابعاد پرش مؤثر باشد با چنین فرضیهای تحقیق حاضر انجام گرفته است تا با انجام آزمایشهای آزمایشگاهی بتوان میزان و نحوه تأثیر آن را مشخص نمود. با این هدف از آزمایشهای متعددی (۹۰ آزمایش) برای اعداد فرود ورودی در محدوده ۱۹/۵ تا ۵/۱۲ در فلوم به عرض ۳۵ سانتیمتر انجام گرفت.
در این آزمایشها زبریهای مثلثی شکل با سه ارتفاع (۲، ۴و ۶) و سه عرض متفاوت (۴ ،۸، ۱۲) سانتیمتر و ترکیب آنها در کف فلوم به طوریکه سطح بالایی زبریها با سطح پنجه سرریز در یک تراز واقع شوند نصب و مورد آزمایش قرار گرفت و پارامترهایی چون، دبی جریان، عمق اولیه، عمق ثانویه، طول غلتاب، طول پرش ،پروفیل سطح آب با دقت اندازه گیری شد تجزیه و تحلیل داده ها نشان دادند که زبری ها باعث کاهش طول پرش به اندازه متوسط ۵۰ درصد و کاهش عمق ثانویه پرش به میزان حدود ۲۰ درصد نسبت به حالت کلاسیک می شوند. علت این کاهش را می توان افزایش میزان آشفتگی جریان در بین زبریها دانست که باعث افزایش تنش برشی به میزان حدود ۱۳ برابرمی شود.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.