بررسي پيامدهاي اعتبارات خرد روستايي برتوانمندسازي اقتصادي زنان سرپرست خانوار روستايي با تاكيد بر طرح حضرت زينب كبري (س)
«مطالعه موردي در روستاهاي تحت پوشش اين طرح در شهرستان بوئين زهرا از توابع استان قزوين»
از آنجا كه فعاليت اقتصادي زنان به عنوان فعاليت بخش غير رسمي اقتصاد است، در محاسبات ملي ديده نميشود . بدين ترتيب، وقتي ارزش اقتصادي براي فعاليت زن روستايي در نظر گرفته نشود، درآمدي هم براي او ايجاد نمي شود و در چرخة اقتصادي، شكافي بوجود مي آيد. در اين راستا، يكي از مهمترين راهكارها در جهت از بين بردن فقر زنان، توانمندسازي آنان است. توانمندسازي زنان كه اغلب با استفاده از ابزار تأمين مالي خرد صورت مي گيرد، راهي براي هدايت زنان به سمت انجام فعاليت هاي توليدي و درآمدزا است. در اين راستا، بانك كشاورزي، با كمك ساير نهادها، (كميته امداد امام خميني (ره) در اين بررسي) سعي در توانمندسازي زنان سرپرست خانوار كرده است. يكي از مكانيسمهاي بانك كشاورزي و كميته امداد امام خميني (ره) درخصوص توانمندسازي زنان، اجراي طرح حضرت زينب كبري (س) است.
در اين پاياننامه ديدگاههاي بازار گرا، دولتگرا و جامعهگرا مطرح ميشود كه تحت عنوان ديدگاه دولتگرا سه پارادايم خود پايداري مالي زنان، كاهش فقر زنان و فمنيستي عنوان ميشود.
نظريه هايي كه موضوع مطرح شده را حمايت مي كنند ديدگاه دولت گرا همراه با پارادايم خودپايداري مالي است.
روش تحقيق انتخابي اين بررسي، روش كمي – كيفي است .
به عنوان نتيجهگيري اين تحقيق، طبق مشاهدات صورت گرفته به نظر مي رسد تنها زناني به انجام فعاليت هاي توليدي مبادرت كرده اند كه قبل از تحت پوشش قرار گرفتن اين طرح از امكانات اوليه اي برخوردار بوده اند از اين رو، بسياري از زنان سرپرست خانوار، اين تسهيلات را در موارد مصرفي به كار برده اند.
در مرحله انتخاب زنان سرپرست خانوار نيز به عنوان تحت پوششين اين طرح، تنها به بدهكار نبودن آنان و داشتن ضامن معتبر توجه مي شود تا بازپرداخت اقساط تسهيلات، تضمين شود و اين مسئله باعث مي شود كه بسياري از زنان كه جزء”فقيرترين فقرا“ هستند حذف شوند.
به نظر مي رسد برخلاف اهداف تعيين شده طرح، اين اعتبارات بيشتر تقويت كننده بوده تا توانمند كننده و بيشتر حالت حمايتي به خود گرفته است تا زمينه سازي براي ايجاد اشتغال زنان.
به نظر مي رسد براي مثمرثمر بودن اين طرح، بايد به شناسايي دقيق وضعيت زنان سرپرست خانوار پرداخت و با ارائه طرح هايي كه از مرحله آموزش حرفه، تامين وسايل مورد نياز تا پشتيباني حداقل كوتاه مدت را در برداشته به اين مهم ياري رساند. چراكه پرداخت اعتبار به تنهايي نمي تواند مشكلي را حل كند. بلكه بايد روحيه كارآفريني در زنان ايجاد شود و اين اتفاق نمي افتد مگر اينكه قبل از ترغيب آنها به فعاليت توليدي، نيازهاي ضروري آنها را پاسخ داده باشيم.
پرداخت تسهيلات در چارچوب ساختارهاي تعاوني ها و اتحاديه ها، آموزش عمومي متقاضيان در زمينه طرح، همكاري مستمر نهاد معرفي كننده در تمام مراحل اجراي طرح، شناخت دقيق مخاطب از نظر داشتن مهارت و توان كار توليدي، پرداخت اعتبار مناسب با فعاليت توليدي و ايجاد انگيزه توليد و رعايت حال مخاطبان با توجه به شرايط مالي و بطور خلاصه داشتن يك ديدگاه جامع و يكپارچه و كلي نگر از جمله راهكارهايي است كه براي توسعه و تقويت طرح، شايان ارائه است و بايد مورد توجه مسئولان قرار گيرد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.