نیروگاههاي تولید پراکنده داراي ظرفیت تولیدي از چند کیلو وات تا ۱۰ مگاوات هستند که جهت تولید انرژي الکتریکی در نقاط نزدیک به مصرف کنندگان به کار می روند ازانواع آنها می توان به سلول هاي خورشیدي ، پیل هاي سوختی ، میکرو توربین ها ، نیروگاههاي بادي و … اشاره کرد . چنانچه این نیروگاه ها به شبکه متصل شوند ،اثرات مختلفی روي شبکه از جمله کاهش تلفات شبکه ، بهبود پروفیل ولتاژ و افزایش قابلیت اطمینان شبکه خواهند داشت . عدم جایابی مناسب نیروگاه هاي تولید پراکنده در شبکه باعث افزایش تلفات و بالا رفتن هزینه هاي تولید و انتقال انرژي می شود بنابراین لازم است با روش هاي بهینه سازي ،جایابی این نیروگاه ها در شبکه انجام گیرد؛ بدین ترتیب که تعداد نیروگاههاي تولید پراکنده ،محل نصب و ظرفیت آنها چنان تعیین شود که بیشترین کاهش تلفات شبکه با در نظر گرفتن قیود مسأله به وجود آید .در این پایان نامه از روش الگوریتم کرم شب تاب در بهینه سازي مسأله جایابی بهینه پیل سوختی استفاده شده است . پس از معرفی الگوریتم کرم شب تاب این روش در جایابی بهینه پیل سوختی ،برنامه جایابی و پخش بار نوشته شده و این برنامه روي شبکه های تست استاندارد ۳۰ باسه و بخشی از سیستم توزیع برق يكي از پالايشگاه گازي مجتمع گاز پارس جنوبي پیاده سازي و اجرا شده است.
برای تحلیل بهتر نتایج ارزیابی، شاخص تغییر بار سیستم بصورت درصدی از کل بار سیستم در مکانهای نصب شده پیل سوختی ارایه شده است که کارایی الگوریتم کرم شبتاب را در مواجهه با این دگرگونیها نشان میدهد.
لازم بذکر است که داده های مورد نیاز جهت برنامهنویسی پخش بار و شبیهسازی سیستمهای مذکور، با استفاده از برنامه Matlab و تولباکس Psat پیادهسازی شده است.
برای تحليل اقتصادي استفاده از مجموعه پيل سوختي به جهت تامين توان الكتريكي از نرم افزار Homer استفاده شده و كاركرد آن با ديزل ژنراتور موجود در پالايشگاه گازی مورد مقايسه قرار گرفته است.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.