امکان تشخیص غیر مخرب شکل هندسی حفره ها با حل معکوس معادله الاستو استاتیک به روش المانهای مرزی،الگوریتم ژنتیک و گرادیان مزدوج
در این تحقیق به شناسایی موقعیت و شکل هندسی حفره های درون یک جسم جامد همگن با حل مسئله مستقیم و معکوس الاستو استاتیک به روش المانهای مرزی ، الگوریتم ژنتیک ، روش گرادیان مزدوج و روش سیمپلکس پرداخته میشود.
برای حل معکوس مسائل الاستو استاتیک، ابتدا نیاز به حل مستقیم آن میباشد. در مسائل مستقیم با استفاده از روش المانهای مرزی و با دانستن هندسه دامنه شامل شکل و موقعیت حفره ها و همچنین با داشتن شرایط مرزی، مقادیر مجهول جابه جایی و ترکشنها در نقاط داخلی و مرزی جسم به دست میآید.
اما در مسائل معکوس هندسه مربوط به شکل و موقعیت حفره ها مجهول میباشد که با استفاده از جابه جاییها و ترکشنهای اندازه گیری شده روی مرز خارجی محاسبه میگردند. اساس این روشها بر مبنای حداقل کردن تابع هدفی میباشد که به صورت مجموع مربعات تفاضل جابه جاییهای محاسبه شده(با استفاده از روش المان مرزی) و جابه جاییهای اندازه گیری شده بر روی مرز خارجی میباشد. به دلیل غیر خطی بودن مسئله مستقیم، مسئله معکوس نیز غیر خطی بوده و چند وجهی و بد وضعمیباشد. بنابراین در بهینه کردن تابع هدف مربوطه برای جلوگیری از گیرافتادن در نقاط بهینه محلی از الگوریتم ژنتیک استفاده میشود. الگوریتم ژنتیک حدس اولیه مناسبی را برای حرکت روش محلی گرادیان مزدوج فراهم میکند. با استفاده از روش گرادیان مزدوج تابع هدف تا آنجا که ممکن است در راستای بردار گرادیان کاهش پیدا میکند. جوابهای روش گرادیان مزدوج حدس اولیه روش سیمپلکس میباشد. روش سیمپلکس از آنجایی که نیاز به گرادیان گیری ندارد، میتواند در این مرحله کمک مؤثری به بهبود کیفیت جوابها کند.
یکی از محتمل ترین موارد کاربرد این تحقیق در صنایع ریخت هگری میباشد. استفاده از آزمایشهای غیر مخربی نظیر اشعه ایکس برای تعیین حفرههای داخل قطعات بسیار پر هزینه است. اما با بسط نتایج به دست آمده از این تحقیق، میتوان تنها با انجام آزمایش کشش ساده بر روی قطعات محل و شکل حفره ها را پیدا کرد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.