اثر رسانه های مختلف بر رشد مطلوب و توانایی تولید الکل سویه های مخمر جدا شده از ماهی قزل آلای رنگین کمان خانگی
مخمرها در سطح زمین انتشار جغرافیایی وسیعی دارند. این سلولها شیمیوارگانوتروف بوده و میتوانند از منابع کربنی مختلف استفاده کنند. بنابراین انتخاب ماده غذایی، تنوع گونهای مخمرها را در زیستگاههای خاص مشخص میکند. این موجودات از نظر اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی دارای اهمیت زیادی در تمدن بشر هستند. از نظر مورفولوژیکی بر اساس اندازه، شکل سلول، مکانیسم تشکیل سلول دختر، رنگ و قوام کلنیها و تولید یا عدم تولید کپسول طبقه بندی میشوند.
اهمیت صنعتی مخمرها در تولید متابولیتهای اولیه و ثانویه بسیار ارزشمند مانند آنزیمها، واکسنها و بعضی از داروهای نوترکیب از یک طرف و نقش آنها در روشن شدن مکانیسمهای پایه ای مولکولی بسیاری از بیماریها و ناهنجاریها در حوزهی زیست پزشکی، آنها را از سطح یک میکروارگانیسم تک سلولی فراتر برده و به یک حامی بشر تبدیل کرده است؛ از طرف دیگر در حوزهی پزشکی، پیشرفت قابل ملاحظهای در تولید پروتئینهای درمانی انسانی به وسیله ی مخمرهای مهندسی ژنتیکی شده صورت گرفته است (واکر، ۱۳۹۱).
کاربرد این دسته از تکسلولیها در صنایع تبدیلی، صنایع غذایی و بیوتکنولوژی نیز سابقه طولانی دارد. از نوعی مخمر (شبیه کاندیدا) با نام علمی Kluyveromyces sp. در تغذیه انواع مختلفی از موجودات آبزی استفاده شده است (Lavens et al, 1987; Lavens & Sorgeloos, 1991). این تک سلولیها عموماً از محیطهای طبیعی و یا فلور گیاهان و جانوران تهیه شده و پس از شناسایی بصورت انبوه کشت داده میشوند. ترکیبات محیط کشت که براي کشت میکروارگانسیمها استفاده میشوند، به طور مستقیم فنوتیپ فیزیولوژیکی و فرآیند تخمیر را که سبب آنالیز وکارایی سویه در کاربردهاي صنعتی میکروارگانسیمها می شود را مشخص میکنند. به همین دلیل توسعهي موفقیت آمیز سویهها براي کشت در مقیاس وسیع به منظور تولید پروتئینهای هترولوگوس و سوختهاي کم ارزش، مواد شیمیایی و موادي که شایستهي ساخت محیطهاي کشت در مراحل مختلف توسعهي سویهها را دارند، مورد مطالعه قرار گرفته اند (et al, 2005 Macauley-Patrick؛ Porro&Mattanovich, 2004).
امتیازات ویژه مخمرها شامل قابلیت تولیدآسان، سریع، مقاومت بالا به طیف وسیعی از مواد مختلف و عملآوری این موجودات موجب شده است که کاربرد فراوانی در صنعت آبزی پروری داشته باشند. بی شک تامین منابع غذایی مناسب و ارزان قیمت یکی از جنبههای مهم در پرورش آبزیان به شمار میرود که در این میان مخمرهای تک سلولی با دارا بودن سایز مناسب (کمتراز۲۰ میکرون) و همچنین تركيب و ارزش غذايي مناسب کاربرد روز افزونی در پرورش آبزیان خصوصاً زئو پلانکتونهای پرورشی دارند (;Bowen et al, 1985 ; Bowen , 1962 Bond , 1937 ؛ Weisz , 1946). با توجه به اسناد، استفاده از مخمرها بعنوان یکی از غذاهای پذیرفته شده برای پرورش آزمایشگاهی آرتمیا مطرح میباشد. محصولات مخمری همچنین به عنوان یک منبع پروتئینی در رژیم غذایی برای تولید میگو آب شور استفاده میشوند (Talloen , 1978; James&Makkeya, 1981).
پرورش آبزیان بخصوص ماهی قزلآلای رنگین کمان، به عنوان یکی از ماهیان با ارزش شیلاتی، جنبه اقتصادی بسیار مهمی در اقتصاد آبزی پروری دنیا دارد (WWW.FAO.ORG). در پرورش این خانواده از آبزیان تامین نیازهای غذایی مناسب و بررسی شرایط ویژه رشد و بیماریها و آلودگیهای آنان از جمله مسائل پراهمیت تحقیقاتی میباشد. استفاده از مخمرها در صنعت پرورش دام، طیور و آبزیان از زمانی بیشتر مورد توجه قرار گرفت که مشخص شد این دسته از تک سلولیها میتوانند به عنوان فلور موقت و یا ثابت موجودات مختلف مطرح باشند. لذا بررسی، شناسایی و درک اهمیت و کاربرد این دسته از تک سلولیها از درجه اعتبار و اهمیت زیادی برخوردار میباشد.
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.